Colliekompisarna

Alla inlägg under augusti 2009

Av Marru - 28 augusti 2009 20:07

Idag var vi och fiskade, det var ett tag sen sist. Först sa maken att det är så mulet att vi åker inte. Men sen satt han ute och rökte ett tag, och det såg ut som om det skulle klarna så vi åkte i alla fall. Det var väl tur vi åkte för det var skapligt väder för att fiska, dugga bara lite ett tag, men det stod man ut med. Nu har det regnat desto mer under kvällen.


Saldot idag blev att jag fick två och maken blev helt utan. Men det var skönt att sitta ute, och hundarna trivdes kanon. Fick ju ta bilder på annat än hundar hela tiden *S*. Lite änder och ett lok. 

 


Jag blev tvungen att prova Mailis idé, den är bra fast jag vill gärna skriva en kommentar till varje bild. Nu kan man inte göra det. Men ibland kan det vara bra och göra såhär, behöver man inte ladda upp så många bilder. Nu har jag bara laddat upp en bild, fast det egentligen är sju.


Nu skall jag sätta mig och syssla lite med grafik här.







Av Marru - 27 augusti 2009 23:32

Idag har jag tränat med Lizzie, jag gör ju det lite varje dag i och för sig. Men idag märkte jag stor skillnad på det vi höll på med. Jag håller ett mycket högre tempo vid linförigheten, då går hon mycket bättre bredvid mig.


Apporten, där har vi lite problem med tanke på lydnadsettan. För hon vill ta den i munnen direkt och det får hon inte göra utan måste vänta in mitt kommando. Inkallningen fungerar bra. Läggandet under gång börjar komma nu. Fast nu när jag har tränat så har jag för det mesta gjort så att vi gått i rask takt, sen har jag sagt ligg och stannat själv på en gång. När hon har slagit sig ner i backen så kastar jag iväg en snörboll som belöning. Fick tips på träningstävlingen att träna in det så. Likadant skall jag göra vid ställande under gång också, men det har vi inte provat än.


Hoppet tränade vi på klubben i tisdags, det gick bra. Platsliggningen tränade vi också, det gick inte så bra, hon reste sig. Hon är osäker när det är en massa främmande hundar runtomkring. Men jag behöver inte vara orolig när det gäller henne att hon går fram till en annan hund och gruffar alla fall. Det enda jag behöver vara orolig för att nån ger sig på henne. Tandvisningen får vi nog också träna lite på, hon är alldeles för glad i folk. Vet ju inte om dom får gå den som skall kolla tänderna till mötes, eller om hon måste sitta vid min fot.


Sen har jag även busat lite med dom andra. Dom väntar sig varje gång jag går ut och tränar med Lizzie att de också får sig en omgång efter henne. Har jag tid så tar jag ut dom andra också en och en.


Nu sitter jag och roar mig med min PSP, och väntar på att Jordan skall börja. Har fått nån mani på polisserier.

Av Marru - 26 augusti 2009 23:25

Ikväll var vi på en kvällstävling i Dala-Floda. Givetvis så har det regnat hela dagen idag, men när vi kom till Dala-Floda så blev det uppehåll, fast det började dugga lite lätt innan vi åkte hem. Hur gick tävlingen då? Jo, det gick kanonbra. Agility är en rolig sport, man kan göra kanonlopp fast man blir diskad :-o. Hur kan det komma sig? Jo, man kanske har klarat av nåt annat moment tex på banan som man haft problem med.


Vi hade ju problem med farten ett tag. Våran fart hade ju försvunnit, men nu börjar den komma tillbaka. Det var Hasse på kennelklubben i Fagersta som sa vad som är felet. Jag har tagit om för många gånger när Lizzie har gjort fel, hon har tappat glädjen och självförtroendet. I Finland är dom tydligen 10 år före oss i utvecklingen inom agilityn. Dom tar visst aldrig om ett hinder, oavsett om det är träning eller tävling. Som Hasse sa åt mig, missar hunden ett hinder, det blir ju redan 5 fel, då får man ingen pinne alla fall så då kan köra järnet och diska sig istället. Det var det jag tänkte på ikväll. Blir det fel så fortsätter jag som om inget hänt. Vilken fart det vart på Lizzie, tycker det vart ännu mer fart på andra loppet.


Men först började vi med ett agilitylopp. Där har vi ju lite problem med balansen, A-hindret och gungan. Ena dagen är A-hindret läskigt, men balansen jättekul. Idag var det inga problem med A-hindret, men däremot gungan och balansen. Men vi vart ju diskade innan vi kom så långt. Banan började med ett hopp, långhopp och däck. Jag var lite nervös för långhoppet efter tävlingen i Västerås i våras, men det gick kanon. Sen kanske jag visade lite slarvigt för hon sprang vid sidan om däcket. Ändå så tränade vi det på bk igår, och hon missade den inte en enda gång. Men alla fall, så struntade jag i det och körde på som vanligt. Vilken glädje hon hade när hon sprang, inte visste väl hon att vi blivit diskade *S*.


Nästa lopp var hoppklass. Det började snett framåt med hopp, hopp, slalom. Slalomet gick klockrent båda gångerna. Sen var det en böjd tunnel efter slalomet, en till tunnel. Sen var det några hopphinder, ett hopphinder alldeles efter tunneln som inte skulle tas. Men Lizzie hade inga problem där utan jag fick henne till rätt hopp. Efter hopphindrena var det en tunnel, när hon var i tunneln så sprang jag till nästa hopphinder. Men sen kom säcken, som hade stått i regnet hela dagen. Så släpet i säcken hade blivit tungt. Hon var nästan ute ur säcken när hon vände och gick ut igen. Men vi struntade i det och sprang resten av banan.


Så trots 2 diskningar så är jag kanonnöjd och stolt över min tjej. Hon har ju fått tillbaka glädjen och farten, och nu tänker jag se till att hon får behålla det också.

Av Marru - 26 augusti 2009 14:36

Igår var det igen en EFIT-dag. Bilderna från igår ligger här under 25/8-09:


http://www.marrus.be/Efit/efitforstasidan.html

Av Marru - 25 augusti 2009 23:45

Imorse så tog jag en promenad på hälsospåret med Lizzie och Clara. Vi gick där i förrgår maken och jag med hundarna, men han vågade inte släppa dom lösa pga bockjakten. Men jag tänkte imorse att inte får dom väl jaga på kommunens hälsospår heller. Det kan ju faktiskt vara nån som går på den, fast det ser inte så ut, det har varit ett fint spår förut med sågspån, men nu är det ganska igenväxt på vissa ställen.


Men jag tog alla fall den här bilden alldeles innan man kommer in på spåren. När man tittar på den så skulle man kunna tro att det är sommar fortfarande. Fast jag hörde på radion för ett tag sen att i augusti ändrar himmelen färg från blå till turkos. Det kan kanske stämma att den var blåare under sommaren än vad den är nu.



Eftersom jag  nära nog har fotat collie i alla moment snart så kom jag på ett jag missat, Clara med tassarna på en bänk. Såklart så var jag ju tvungen att ta en, så nu har jag det också *S*. Med tanke på inlägget från igår.

 


Så till sist en huvudbild på Clara som jag tog för några veckor sen. Egentligen så är det två grässtrån som sitter lite dåligt till på den bilden. Eftesom jag jobbade så mycket i den vevan jag tog kortet så fick jag hjälp av Dundra på Hundforumet att fixa till det. Gör ett besök på Hundforumet, det är ett trevlig gäng som samlas där. Länk finns på höger sida, Hundforumet för alla.

  



Annars så har vi varit på brukshundsklubben några timmar idag. De hade ställt hinder så att man kunde träna på fart, tre hopphinder, däck, långhopp och ett hopphinder i en halvbåge. Jösses ,vilken fart jag fick på Lizzie, hoppas hon håller den farten när vi skall tävla imorgon.


Jo Gunilla, lingonen finns i skogen *S*. Skojar bara, men det finns ställen där det finns kanonmycket lingon, alldeles rött.



Av Marru - 25 augusti 2009 08:11

Ja, idag är jag mer eller mindre överlycklig. Gick precis upp, för kunde inte sova mer. Kanske är det nyfikenheten om dom over there hade godkänt min lektion. De lever ju inte riktigt i samma tid som vi så jag hann ju aldrig få ett svar. Bland dom första mailen som kommer ner så fanns ett godkännande. Då slapp jag göra om den, det är alltid skönt när det blir rätt på en gång.


Den här fick jag från min moderator idag, det lär nog komma några till av den varan. Ett diplom bla.


Av Marru - 24 augusti 2009 23:41

Ja, nu är sista lektionen klar och inskickad. Inte blev den vacker, men jag tyckte jag  inte hade så mycket och ta på så den fick bli som den blev. Här är den alla fall.



Har nu skickat in den och min tut som jag skrivit på engelska, så det är bara och vänta till imorgon ifall jag får den godkänd. Nu är det nervöst, jag har hållt på med den i 3 dagar, och nu vill jag inte hålla på mer.


Nu tänker jag bara sitta här och slappa, imorgon skall jag börja titta på Målarbodens teman. Dom ser mycket roligare ut vad jag sett från dom andra som skickat in sina färdiga alster.

Av Marru - 24 augusti 2009 22:18

Nu börjar jag känna mig sugen på att åka nånstans, så jag föreslog maken om vi inte kunde göra en dagstur tex till Sälen och gå med hundarna på fjällen. Det är ju inte så långt från oss. Nä, det tyckte inte han lät kul, han ville ut och fiska. Nu är det så att jag har en ny fin kamera, och jag börjar bli trött på att fota, collie sitter, collie ligger, collie står, collie springer, collie leker, collie sover, collie äter, collie ligger på rygg mm. Nu vill jag komma nånstans och prova min kamera.


Hans förslag vi var att vi skulle åka och fiska, det är väl roligt det med. Men jag vill komma ut och se lite annat också. Vid såna här tillfällen saknar jag pappa ännu mer. Man kunde alltid säga till han "kan vi inte åka ut på en tur". Han kom med frågan som jag hatade "vart skall vi åka ?". Jag ville inte ha nåt bestämt mål, utan att vi åker dit näsan pekar.


Så om jag inte hittar annat och fota så får jag väl nöja mig med en hårig larv.



Sen tog jag bild på lingon, det finns massor av dom i skogen men inte riktigt mogna än.


En liten sommarstuga blev det också.



Skall bli kul och se hur spännande min EFIT-dag kommer att bli imorgon. Får väl hoppas att jag kommer ihåg att börja direkt på morgonen.



Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards