Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 24 maj 2012

Aldrig får man vara riktigt glad!!!!!

Av Marru - 24 maj 2012 23:30

Vi har ju haft det så bekvämt att hemsjukvården har varit till mamma varje dag och gett henne den där Fragmin-sprutan när hon hade Waranuppehåll. Men nu är hon ju tillbaka på Waran igen. Jag frågade dom på medicin i Ludvika ifall dom från hemsjukvården kunde åka till henne och ta det här pk-provet när det är dags. För det där pk-värdet hoppar upp och ner, ibland är det prov varje vecka, för att helt plötsligt vara ett uppehåll på 2-3 veckor.  Det har varit så bekvämt, för då har inte jag behövt planera mina besök hos mamma efter provtagningen. Förut så kunde jag ibland ha ett ärende till Smebacken själv, för att sen vara tvungen och åka in igen nästa dag för provtagningen. Istället för att när jag ändå är in, så åker jag till mamma och vi åker och handlar sen. Och dom på medicin förstod att det kan vara problematiskt, och dom tyckte det var ok att hemsjukvården åker hem till henne och tar det där provet. Nu har hon ju fått ta det 2 ggr i veckan.


Men idag skulle hon till Falun, och jag var på väg till henne imorse när hon ringer på mobilen. Då har hon varit på sitt snåla humör idag, och hon som skulle ta provet på henne fick inte en droppe ur henne. Ändå så ligger hennes pk-värde högt, och hon har blivit tillsagd och vara försöktig så att hon inte skadar sig och börjar blöda. Så hon från hemsjukvården skulle skjutsa henne till vårdcentralen så dom fick ta det där. Dom är härliga där på lab på vårdcentralen. När dom var och hämta in henne, så sa jag åt sköterskan att det var visst hennes lyckodag idag. Då reagerade hon. Just ja, dom hade ringt om nån som var svårstucken, var det du???? sa hon till mamma. Då frågade jag henne om hon verkligen trodde det var nån annan   . Hon är nog känd på vårdcentralen som den där svårstuckne.  Ja, då vart jag ju lite orolig att dom skulle sluta och åka hem till henne från hemsjukvården. För distriktsköterskan var hem till henne förut och skulle försöka ta provet, men dom gav upp. Efter det så fick vi ju börja åka in till vc.


Sen skulle vi åka till Falun, vilken tur att hon från hemsjukvården var ute i tid så vi hann med allt strul före. När vi passerar den gamla vägen mot  Borlänge så ser vi ett stort pådrag där. Mamma sa när jag mötte henne på vårdcentralen att det var nån väg avstängd, att vi skulle vara tvungna och åka den nya. Fast det hade jag ju gjort alla fall. Då kom jag på att det stod i tidningen att de skulle ha nån katastrofövning. Så då hade dom vält ett gammalt busskrälle i diket. Eller häck som vi sa på GDG. Alltid när man frågade vad man skulle ha för buss efter rasten. Ta en gammal häck som står på gården fick man till svar.


I Falun vart det ett standardbesök hos reumatologen, fast denna gång slapp vi tolken. Det blir så konstigt när jag kommer dit och det sitter en tolk och väntar. Det som irriterar mest är när vi kommer in i rummet, så bör jag hålla mig tyst i bakgrunden. Men mamma får inte ur sig allt som hon skall säga. Så då får jag ju alla fall lägga mig i fast det finns en tolk. Fast första gången vi råkade ut för det så var tolken en karl som jag inte tålde. Så jag upplyste han om att jag faktiskt är utbildad tolk innan vi gick in, och att jag har tolkat i flera år. Tänkte ge han lite prestationsångest  . Kan ju säga att jag lyckades ganska bra med det. Han känner ju mig bara som hon som spelar dragspel.


Sen på eftermiddagen när jag var hemma så ringde dom från medicin dagens pk-värde och kommande Warandos. Hon frågade samtidigt om jag kunde ringa till hemsjukvården. Jag gjorde det, och där tog glädjen slut. Först så sa hon att jag egentligen inte behöver ringa och boka nån tid för provtagning, för dom kunde kolla på deras dator när det är dags och sen skriva in det. För att i nästa andetag säga, att egentligen skall dom inte ta det där provet. Att det var bara när det var dom här dagliga sprutorna med Fragmin som de åkte hem till henne. Men att dom skulle åka och ta det provet så länge deras chef inte protesterade mot det. För när det finns nån anhörig som kan skjutsa in för prov så är det egentligen den som skall göra det. Då förklarade jag för henne att det är inte säkert att jag kan göra det i framtiden. Att jag kommer förmodlingen att tillbringa dagarna på arbetsförmedlingen snart. Men det verkade inte ha nån betydelse. Jag är anhörig, och jag bor ganska nära, alltså skall jag skjutsa henne till vc. Men ibland känns det bara för mycket. Jag är helt färdig när jag varit iväg med henne. Jag springer som ett skållat troll mellan parkeringsplatser och vårdcentral/lasarett. Eftersom hon inte klarar av och gå så långt, så brukar jag lämna av henne  vid dörren, sen får jag åka och parkera bilen, sen samma visa fast åt andra håller sen.


Imorgon får jag börja ringa och höra efter ifall det finns nåt dom kan göra åt hennes inflammerade tand, eftersom hon går på Waran. Tydligen så har de börjat med nåt ultraljud i Finland för att ta bort inflammerade tänker på Waranpatienter. Min farbror har visst gjort det. Fast där skulle dom nog behöva ta mer än en tand, det är mycket som är inflammerat där, tex hela huvet. Men här har jag bara läst att man kan ta bort tandsten med ultraljd. Eller så är det nåt mamma har missat där, eller så kommer hon inte ihåg exakt hur det är.


Annars har jag och systrara blå varit och tränat idag. Lizzie lydnad och rally, och Clara bara rally.


 
 
Ingen bild

Helen

25 maj 2012 09:13

Det blir ett jäkla farande för dig fram och tillbaka, men vad skönt ändå för din mamma att ha en dotter som bryr sig om henne. En kompis till mig jobbar inom hemtjänsten och du anar inte vilka historier man kan få höra om anhöriga.

Vi kommer nog inte tävla samtidgt i år i alla fall. Tellus lär få fortsätta med medicineringen ett bra tag om jag har förstått det rätt. Ska på återbesök på tisdag och då vet jag mer. Det finns ingen möjlighet att få dispens för tävling heller.
I värsta fall får han äta cortison livet ut och då är det sluttävlat för oss :(
Jag uppdaterar bloggen efter tisdag när jag vet mer, just nu känns det lite tungt.

 
paula

paula

25 maj 2012 10:17

Det är besvärligt när föräldrarna blir gamla. Samhället får vara nöjda med att just du råkar bo såpass nära att du kan ställa upp och hjälpa, men så är det ju oftast inte. Min mamma bodde ju kvar i Finland när jag flyttade men hon gick ju bort tidigt och oväntat. Jag är glad att jag slipper Waran och äter en annan blodförtunnande medicin som inte kräver en massa extra jox.
Kram

http://paulaz.se

 
Bettan

Bettan

25 maj 2012 23:03

Hoppas verkligen inte att du åter igen ska behöva köra din mor fram & tillbaks till vc. Helt otroligt att det ska vara så sablans svårt att få hjälp. Blir så satans arg när jag hör att bara för att man är annhörig så ska man då inte kunna få samma hjälp som andra.... Morrrrrr.
Nä nu hoppas jag & håller mina tummar att du inte ska behöva slita ut dig med detta. När det finns de som jobbar med detta & kan behöva dessa åka runt jobben =)
Önskar dig en god kväll & varmt tack för dina rara kommentarer inne hos mig <3<3<3

http://walkonfire.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards