Colliekompisarna

Alla inlägg den 9 maj 2009

Av Marru - 9 maj 2009 12:59

Jag har ju gett lite hintar då och då att det är nåt på gång här. Nu kan jag avslöja det. Vi skall flytta in i hus. Den ser inte mycket ut för världen idag, men det kommer att bli mycket ändringar. Vi har mycket planer på vad vi skall göra med det huset, och tomten. För tomten är jättestor, alla fall tycker vi att den är det. Huset ligger centralt i Söderbärke om man nu kan tala om centralt i samband med Söderbärke *S*. Har tagit bilderna från tomtgränsen så att man ser hur stor tomten är. Fast nu kanske det ser lite större ut än vad det egentligen är.


Den första  bilden är från baksidan av huset. Våra planer är att vi skall flytta infarten. Så att den går från baksidan av huset ner mot vägen där jag står och tar kortet. På höger sida om utfarten skall det i framtiden byggas nytt garage, och en carport där man kan ställa husvagn. Garageöppningen i huset skall täppas igen, och garaget skall byggas om till bastu och gillestuga.


 


Nästa bild är från ena gaveln på huset. Där skall det byggas en stor altan, tanken är att det skall byggas en altan som går runt på baksidan av huset. I hörnet mot framsidan skall det bli en sexkantig solaltan. Det som skall vara mot gaveln och bakom huset skall troligen glasas in, men den sexkantiga skall bara ha ett staket runtomkring. Som ni ser på bilden så har vi varit och stängsla in ett litet område åt hundarna. Vi börjar med lite i taget. Det kommer ju att bli staket runt hela tomten i framtiden.



Sen blir det en bild från framsidan. Det finns ju blomrabatter nästan runt hela huset men dom kommer att försvinna. Maken är ju allergisk mot blomrabatter som är invid husväggen, särskilt om det finns källare. Han är livrädd att det skall komma vatten i källaren. Hmmmm....så mycket vattnar man väl dom inte. Men spelar ingen roll eftersom det kommer att gå en altan runt till stor del av huset, så rabatterna får hamna utanför altanen istället. Den stora pilen på framsidan skulle maken vilja ta bort, men jag vill ha den kvar. Vilken perfekt skugga och sitta under den, eller för hundarna.


 


Sen kommer vi till den andra gaveln. Där är det inte planerat nånting än. Fönstret närmast är köksfönstret, och det andra är till ett sovrum, fast inte länge till *S*. Troligen så slår vi ut väggen mellan köket och det sovrummet under vintern så vi får ett stort kök. 


Ja, det här är baksidan av tomten. Lekstugan får stå där så länge den står. Men det kommer att bli en gäststuga på tomten istället. Där det är asfalterat åt det håll där jag står, där kommer det att bli husvagnsplats, sen blir garagen till vänster om den.  Den stora gräsplanen skall bli träningsplan med agilityhinder mm.

 


Till sist en bild på tulpanerna som står efter väggen. De är helröda, men solen gjorde så att de ser ut att vara rödgula. Källarfönstret är till tvättstugan, det är en stor tvättstuga där man kan hänga tvätt på tork på vintern.


 


Ja, så nu vet ni vad vi har på gång här om nån vecka. Jag har beställt Telia dit till den 26 maj för att installera in bredbandet.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards