Colliekompisarna

Alla inlägg under juni 2012

Av Marru - 22 juni 2012 23:45

Ja, nu när jag skriver det här så är midsommarafton förbi. På morgonen gick jag en promenad med systrarna. Sen donade jag lite hemma, och efter lunch så åkte vi till Malingsbo för att titta på midsommarfirandet. I år så fick vi vara ensamma där, ja eller ensamma och ensamma. Men colliekillarna var inte där i år. Men de hade skickat en hälsning med en klubbkompis, att dom hade fått förhinder. Så de hade säkert tänkt komma om det inte  kommit nåt i vägen. Så vi var inte där så länge. Vi åkte hem, och sen åkte vi till Semla. Vi lämnade Micki och Farina hemma. Jag tänkte att det var bäst för dom. Micki hade ju alla fall velat ner på agilitybanan, och han klarar ju inte av och hoppa mer. Jag tycker så synd om han när han vill men inte kan. Han vill ju så mycket ut på agilitybanan, så jag blir bara ledsen och se han. Så jag tyckte att det är bäst och lämna dom hemma, gamlingarna. Jag tror dom har haft det ganska skönt hemma alldeles ensamma.


I Semla så tränade vi, pratade och åt. När jag kom hem så tänkte jag titta på ett program som går i Finland nu. Det heter Midsommartåget. Men såklart så gick den bara till kl 21 på den kanalen som jag hade. Så jag har den här i bakgrunden på datorn. Tåget har startat i Helsingfors kl 18 svensk tid, och skall under natten ta sig till Rovaniemi för att vara framme på morgonen. Efter vägen blir det stopp med diverse uppträdanden. Det är även uppträdanden på tåget. Nu är det snart i Karleby. Kan det vara ca 10 mil från där jag kommer ifrån. Tyvärr så stannar inte tåget där utan i stan före som ligger ca 2 mil ifrån.


Lite bilder från igår och från idag.


                               



Av Marru - 21 juni 2012 23:01

Ja, nu vänder det. Dagarna blir kortare igen, och natten längre. Inget jag ser fram emot. Kom på idag tex att klockan var över halv nio på kvällen, och vi hade inte ens öppnat tv:n än   . Hundarnas mat blev sen. Sen kom jag på att jag skulle gå och duscha, men inte ville jag det. Utan jag ville bara sitta ute på baksidan och njuta av den härliga sommarkvällen. Det har ju varit full rulle här hela dagen, så då ville jag bara sitta och slappa. Så har jag varit till frissan och klippt mig. Sen har jag borstat Clara och Farina och trimmat tassarna på dom. Efter det blev det snabeldraken och torka golven. Har varit iväg och plockat lite midsommarblomster. Gjorde en jordgubbstårta också, som maken trodde att han skulle få smaka på redan ikväll.


Imorgon tänker vi åka till Malingsbo, och titta på midsommarfirandet där. Vi skall kolla om dom 2 colliekillarna kommer dit, som vi har träffat där. Jag är inte säker, men det är minst 6 år sen första gången. Part som har colliekillarna brukar bo på campingen i Malingsbo i midsommar. Så vi åker dit en sväng ifall dom är där i år igen. Är dom inte där så åker vi därifrån och åker till Semla. Där firas det midsommar också, och tränas agility varje dag.


Hoppas ni alla får en trevlig midsommar.


 

Av Marru - 20 juni 2012 23:47

Vi har varit till Semla och tränat agility idag. Det var bara korta kombinationer vi tränade. Jag vill träna slalomingångar med Lizzie från alla omöjliga håll domarna bara kan hitta på. Såg ju en del varianter under SM. Men den som verkade krångligast kunde vi inte träna för det klipptes på plan då kunde vi inte dra ut A-hindret. Det var en bana där man kom från A-hindret, och slalomingången var rakt framför den. Den såg väldigt krånglig ut. Där blir man ju tvungen och ta hunden en bit från slalom för att få till det. Men såg att det var några som fixade den bara rakt på. Men jag tror att om jag försöker det med Lizzie så kommer hon hoppa över en pinne.


Imorgon skall jag äntligen till frissan och klippa mig. Skall bli så skönt. Nej, jag tänker inte klippa mig korthårig. Det är bara luggen jag stör mig på. Ibland känns den väldigt störande. Men nu passar det ju perfekt och bli av med det inför midsommar. Annars blir det stressig imorgon. Skall städas, handla mat och 2 hundar som skall göra midsommarfina. Har borstat Lizzie idag och trimmat tassarna på henne. Maken tog Micki. Hans tassar gjorde jag för nån vecka sen. Så det är bara Clara och Farina kvar. Får ta deras tassar innan jag dammsuger.

Av Marru - 19 juni 2012 23:45

Irriterad är jag, har varit det i några dagar. Blir bara värre, risk för en explosion. Men skall nog inte skriva mer, för då kanske jag skriver för mycket. Får hoppas att jag är på bättre humör imorgon.


Men kan ju påstå att jag inte blir gladare av att de på bloggplatsen lagt till en funktion som heter Mylovebasket, nån sorts modeshop. Alltså, jag ger blanka tusan i vad som är modernt, och tycker dom här modebloggarna är dötrista.

Kan väl tala om att inte har jag blivit på bättre humör av att det varit fotboll på tv ikväll heller   

Av Marru - 18 juni 2012 23:31

verkar vara ett släkte som sparar på sina hjärnceller ibland.Tyvärr så väljer dom ibland fel tillfälle och spara dom på. Idag gick maken ut på baksidan för att rensa mellan plattorna på baksidan. Vad använde han till det, jo min bästa kniv som jag använder i köket   . Han gjorde det förra sommaren också. Jag upptäckte kniven ute på baksidan, repig och eländig. Men jag räddade den. Nu är frågan om det går att rädda den nå mer. Den ser ännu värre ut än förra gången  . Hur tänker man när man går och hämtar en kniv från kökslådan. Finns väl sämre knivar till det ändamålet. Men det är väl typiskt, när man skall göra nåt så tar man det första och bästa i handen. Och ibland så råkar det vara det bästa. Som den här gången, kniven jag använder dagligen i köket. Inte ute för att rensa mellan plattorna.





Av Marru - 17 juni 2012 21:15

Idag har varit en riktig seg dag. Har inte orkat göra nånting. Imorse när man vaknade så regnade det igen, som vanligt. Jag fick gå dubbla vändor med hundarna imorse. Så då planerade jag det så att jag tog Micki och Farina först, gick en vända med dom. Sen förbi affären och köpte mig en bricka i motionsbingon. Vill ju gärna ha den där tv:n  . Fast maken säger att den är för liten. Men den passar perfekt i sovrummet. Tog dom första siffrorna på väg ner hemåt. Gick hem och bytte hundar, och fortsatte motionsbingon med Lizzie och Clara. Det småduggade hela tiden. Men trots det så var den en del som gick motiongsbingon. Det är väl tv:n som lockar. Vilken tur vi hade idag igen, det blev ett kaffepaket igen. Vi har gått bingon 5 gånger, och jag vunnit 3 paket kaffe    . Så fortfarande så ligger jag på plus. Och bara för att jag vinner en massa kaffepaket så kan jag säkert räkna bort tv:n för vår del. Man kan ju inte ha hur mycket tur som helst.


Senare på dagen så kom det sen en riktigt rejäl regnskur. Då hade man inte velat vara ute, för det vräkte ner ordentligt. Men jag har ju suttit här med datorn och tittat på livesändningarna från agility SM. Men nu är det slut. Nu är det bara och vänta i nästan en månad innan det är vår tur att ge sig ut och tävla. Det är lite glest mellan tävlingar nu. 2 st hittills i år, agilitytävlingar alltså. Det finns ju gränser på hur långt man är beredd att åka.

Av Marru - 16 juni 2012 23:25

Idag har vi bara gått och varit publik, på agility SM i Borlänge. Det är ju på sportfältet där. Jag upptäckte när vi gick där, att jag skulle nog behöva åka på en tur runt stan. Det har hänt mycket där sen vi flyttade därifrån. De hade kommit nya hus på Bullermyren. Inte vet jag hur dom har fått plats med dom där. Måste nästan ha rivit nåt gammalt där borta. Har ju sett att det byggts en hel del nytt runt centrum. Men vad som hänt lite längre från centrum har jag ingen aning om. Jag vet ju att Tångringsskolan är riven, och de skall byggas nya hyreshus hus där istället. Då när vi bodde på Tångringsgatan så var det ju fortfarande skola där, för vi skjutsade ungar därifrån ibland. Men innan vi hade flyttat från Borlänge så hade dom lagt ner det. Då hade Komvux sina utbildningar där, jag gick där på nån vuxenutbildning.


Men så till tävlingen. Dagens ord idag var blött. Det regnade nästan hela dagen. Tror det var uppehåll sista timmen vi var där. Mycket roligt har vi sett. Men det allra roligaste och titta på var lagtävlingarna. Vi såg inte mycket av dom individuella tävlingarna, bara lite från largeklasssen. Men lagtävlingarna såg vi det mesta alla fall. Ett tag så trodde vi att vi skulle få tinnitus nästan. Särskilt när small och medium körde sina lag. Det hejades nåt så otroligt vid sidan av banorna av dom andra lagmedlemmarna när nån från det egna laget var inne på banan.


Jag tog lite bilder idag, så jag avslutar väl med dom. Dom bilderna det är lite folk på och det ser lite lugnare ut, de är från lydnadsplan. Om det var livat på agilityplan så var det desto tystare på lydnadsplan.


                                 

Av Marru - 15 juni 2012 23:13

Idag fyllde systrarna blå 5 år. Nu skulle man vilja stoppa tiden. Jag tycker dom är i en bra ålder nu systrarna. Kommer ihåg vad söta dom var när vi var och tittade på dom när dom var ca 4 veckor gamla. Titta vad söta dom är när dom ligger där, Clara med sitt huvud på Lizzie.


 

Lite bus blev det också när vi var där. Här det Lizzie överst. Hon är ju rund som en fotboll nästan  .

Sen när det gått 8 veckor så flyttade denna lilla sötnos till oss.

 

Senare så kom Clara också till oss, och systrarna kunde fortsätta med sitt busande. 


Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards