Colliekompisarna

Alla inlägg under januari 2010

Av Marru - 18 januari 2010 21:43

Hur många där ute vet om att ni skall stanna och släppa fram en buss som vill ut från en hållplats inom tätbebyggt område? Jag märker när jag är ute och kör att det inte är många.

 

Det finns nåt som kallas för bussregeln. Vilket innebär att man skall lämna företräde till buss som visar tecken att den vill ut från en hållplats, där det gäller  50 km/h eller lägre. Mer om det och andra regler kan ni läsa här. Bötesbelopp 1000 kr är det också på denna trafikförseelse.

Av Marru - 17 januari 2010 21:24

Ja, då var det lugnet efter stormen igen, eller agilitytävlingen   . Idag blev det den långa morgonpromenaden igen. Länge sen sist, för det har ju varit så kallt, sen när det började bli varmare så har jag jobbat så jag har inte kunnat gå den. Imorgon skall det jobbas igen. Sen jag började köra buss så har min kondition gått ner på noll. Man orkar ju inte ut och gå när man har gått upp före 5 på morgonen, och man slutar inte förräns efter 18 på kvällen.

 

Annars så har det varit tvättstuga här idag. Så nu är julen absolut borta för nu är julgardinerna tvättade. Det är bara och lägga upp dom i skåpet i väntan på nästa jul.

 

Fick en fin vängåva av Berit, eller Moster Beda som hon kallas här på nätet. Klicka på bilden så kommer ni till henne.

 

  

Av Marru - 16 januari 2010 20:55

Idag var det tävling i Norberg igen, en med 3 lopp i agilityklass. Det var ganska många anmälda den här gången, flera som inte varit med på dom tidigare också. Det var inte heller så kallt idag, bara -5 när jag vaknade imorse så det var skönt. Behövde inte oroa mig så mycket att Lizzie skulle frysa i bilen.

 

Vårat första lopp, ja det gick som det gick. Jag var helt ofokuserad på det jag gjorde. Lizzie sprang lite som hon ville, och busade lite.

 

Andra loppet blev också lite som det ville, hade noll koll där också   . Det var för övrigt det enda loppet med gungan. Hon gick på den först, sen hoppade hon av den, men nästa försök gick hon över. Hon tog tom A-hindret när hon skulle ta ett hopphinder. Det är sällan det händer att hon inte följer mina tecken. Fast nu blev det kanske lite för mycket tecken eller inga alls. Det blev bara pannkaka av allt. Men Lizzie gick ju bra dom stunder det blev rätt.

 

Men tredje loppet hade jag bestämt mig att nu måste det gå. Så jag gick banvandring som jag brukar, sen ställde jag mig vid sidan om och gick banvandringen i huvudet. Det gjorde jag inte dom 2 första gångerna, annars så brukar jag göra det. Nu gick det mycket bättre, förutom på ett ställe på slutet, där jag var lite för snabb, och fick henne på fel sida om ett hopphinder. Men jag fick henne rätt utan att hon hoppade över det så då slapp vi diskning i det loppet alla fall.

 

Placering blev 9, tror jag och nån poäng lär vi då har fått också.

 

EFIT-dagen då, det började bra, i 2 timmar. Men sen jobbade jag, var tidtagare så jag hann inte ta kort.

Av Marru - 15 januari 2010 23:59

Så har Målarboden kommit igång med sina veckoteman. Hiner inte skriva så mycket mer, agilitytävling imorgon. Skall även försöka komma ihåg att det är EFIT-dag imorgon, länge sen jag gjort en. Men imorgon tänkte jag försöka hinna om jag kommer ihåg att ta en varje timma.

 

Här kommer årets första bonustema, en glasram. Jag skall försöka hinna besöka er imorgon. Men det blir nog en lång dag imorgon, ca 240 starter.

 

  

Av Marru - 14 januari 2010 22:13

Nu har jag satt upp mål inför detta år, det gäller Lizzie och mig då.

 

Första målet är att starta i lydnadsettan, och få minst ett första pris i år.

 

Andra målet är att få minst en pinne i agility i år.

 

Tredje målet är att klara av 3 rallylydnadstävlingar med minst 70 poäng, om vi nu hittar så många tävlingar det här året, det är ju inte säkert.

 

Förutsättningar:

 

Lydnaden, idag hade vi avslutning på tävlingslydnaden och vi provade momenten. Hopp, inkallning, platsliggning, apport, läggande under gång, dessa går kanonbra. Finslipning krävs på halter och ställande under gång.

 

Agility, där tränar vi ju mest på klass 2 banor, så jag tycker vi skulle klara av att få en pinne på en klass 1 bana.

 

Rallyn, ja det gick kanonbra i helgen, vi hade så bra kontakt man bara kan få.

 

Ja, det är bara och se i slutet av året hur det har gått, men dessa är mina mål och jag hoppas Lizzie har samma mål som jag   

Av Marru - 13 januari 2010 20:45

Eftersom jag inte hann på agilityträning idag för jag slutade så sent så började jag titta på det som maken spelade in åt mig igår med Susan Boyle som dom visade på TV4+. Vilken otrolig röst hon har, hon som alla skrattade åt när hon ställde sig på scenen första gången på talangjakten i England. Numera är hon världskändis, och det är inte konstigt med den rösten. På bara några veckor hade hon sålt 1 miljon plattor och fick 4 platinaskivor för det.

 

Det var helt otroligt att se dokumentären om henne, satt tårögd nästan hela tiden. Här är filmen från you tube när hon var med i talangjakten, jag tror säkert att alla har sett den vid det här laget. 85 miljoner visningar hade den.

 

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Av Marru - 12 januari 2010 21:27

Ikväll så var vi på nästsista tävlingslydnadskursen. Tränade lite extra mycket på vänsterhalter idag. Men kom på sen att jag behöver få hjälp med ställandet och läggandet under gång. Hon lägger sig oavsett vad jag säger. Måste hitta på nåt att hon förstår att det är skillnad, att hon inte skall lägga sig varenda gång.

 

Imorgon skall jag till Ludvika och köra, det är mindre kul. Det är mycket bättre och köra här hemma. Sen slutar jag så sent att jag kommer inte hinna på agilityträning imorgon   . Skulle ju egentligen behöva gå på den eftersom vi har tävling på lördag, men nu hinner jag nog inte till Norberg till 18 om jag slutar i Ludvika 17.10 Det blir 12 timmar mellan jag börjat och slutar igen. Hatar dom långa dagarna, särskilt man inte kommer hem som man gör här hemma.

 

 

Av Marru - 12 januari 2010 00:14

Hemma hos Eva finns det en tävling som slutar söndagen den 17/1 kl 18. Priset är denna underbart fina madonna. Klicka på bilden för att komma till tävlingen.

 

  

 

Viktoria på Gardenia Gardens har en tävling också på sin blogg. Där kan man vinna ett spel. Klicka på bilden för att komma till den tävlingen.

 

  

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards