Colliekompisarna

Alla inlägg under januari 2010

Av Marru - 4 januari 2010 22:44

Nu börjar det bli kallt ute igen, det börjar krypa ner till - 16. Skall det aldrig sluta, antingen är det kallt eller så vräker snön ner.

 

Var till Smedjebacken idag och körde iväg lite skräp till mamma. Vad irriterad man blir, de tjatar om sortering. Men när man skall lämna ifrån sig det som är sorterat så är alla byttor överfulla. Då borde dom tömma dom oftare, om de vill att man skall sortera.

 

Tog med mig kameran den här gången, men glömde ta med mig batterier. Fick alla fall några bilder från baksidan. Det här är utsikten från baksidan av huset. När mina föräldrar byggde huset så var det bara skog allt. Fanns hur mycket promenadstigar som helst där. Men sen några år tillbaka är det ett kalhygge. Jag var ut med mammas granne och Micki och Farina, vi skulle gå en sväng där. Men det hade växt meterhögt gräs överallt, och hundarna hade massor av fästingar på sig. Har aldrig sett så mycket fästingar.

 

  

 

Det här en bit upp på berget ner mot bostadsområdet till. Det var bara skog, man såg inte skymten av husen där nedanför backen. Lite tråkigt att allt har blivit förstört på det viset. Man tycker alla fall att de borde ha försökt fixa till det så att det vart lite snyggare, och att det inte växer en massa gräs där det skall vara skog.

 

  

Av Marru - 3 januari 2010 23:24

Idag har det varit lugnt här, har inte hänt nåt speciellt förutom att minuten slukade mitt bankkort när maken skulle ta ut pengar med den, bara för att jag envisades med att jag gett han rätt kod   . Efter tredje försöket så försvann den. Sen kom jag ju på när han kom hem vad som blev fel. Men tänk vilken vanemänniska man är. När man själv står vi minuten så går fingrarna automatiskt i rätt ordning, man tänker inte ens på vilka siffror man trycker utan man bara trycker och det blir rätt jämt. Men när man skall skriva koden på ett papper, ja då kan det bli vad som helst tydligen .

 

Annars så har det tvättats kläder här idag. Det är ett himla rantande i den där tvättstugan, vad trött man blir på det. Och att sitta och passa maskinen. En egen tvättstuga skulle man ha så man kan tvätta när man har tid och lust.

 

Idag har det varit lite kallare igen, det har visst varit nere på -20 förra natten, få se hur det blir nu. Men det finns en del personer här i byn som har problem med att starta sina bilar.

 

Igår kväll så lekte jag med mitt psp innan jag gick och la mig, resultatet kommer här.

 

  

Av Marru - 2 januari 2010 20:10

Idag så var det dags för tävling nr 4 i Vintercupen i Norberg. Trodde ni den här dagen skulle flyta problemfritt, ja då känner ni inte mig   . Jag gick upp ganska tidigt så jag fick hålla på i lugn och ro. Packade korv, vatten mm i ryggsäcken. Sen gick jag ut med alla 4 så de fick pinka, sen åkte vi iväg. Och vad gör vi, jo kör i dike det första vi gör. Bilen bara plöjde rakt på hur jag än försökte få hejd på den, och plumps där satt vi. Det kom ett par med bil som stannade men de hade ingen lina, och inte jag heller. Förresten så tror jag inte att deras bil hade klarat och dra upp våran. Så jag ringde till några bekanta här i byn, de har en V70. Tack Emil för att du drog upp mig . Till slut så var vi ute på vägen igen. Kommer fram till Norberg, och tar ut Lizzie och upptäcker att jag inte har nån korv med mig. För den packade ryggsäcken hängde så fint på sin krok hemma. Så det var bara och gå runt och höra ifall nån hade nåt extra med sig. Tack och lov så fick jag lite kycklingkorv av en klubbkompis, och några Frolic från en tävlingskompis. Det är det som är så bra med agilityn. När man hållt på ett tag så får man så bra kontakt med dom andra. Nu har jag bestämt med några från Avesta att vi åker och tävlar i Örebro och Rättvik i mars. Det är mycket roligare och åka när man är flera.

 

Men till loppen då, första loppet gick kanonbra, förutom att jag gjorde samma sak igen   . Jag missade ett hinder på banvandringen. Men det var så mycket folk som trängdes vid hopphindrena i mitten så det var svårt att se vart man skulle. Jag trodde ju att ett hopphinder hade nr 5, sen tittade jag på nästa hopp och såg en sexa på den. Det här var ju enkelt tänkte jag. Men det första hopphindret hade nr 4 och det var en tunnel som hade nr 5.  Så återigen blev jag som ett frågetecken när jag blev diskad. Men jag fortsatte och tänkte att jag får väl reda på sen  vad det blev för fel, och det fick jag . Dom sa att det gick inte muta domaren att han accepterar några genvägar.

 

Lopp nr 2 gick bra förutom att vi fick en vägran vid en tunnelingång. Den var så skarp den svängen och vi har inte tränat tillräckligt mycket på dom ingångarna. Så där placerade vi oss som nr 14.

 

Lopp nr 3 så var hon ju tvungen att göra en sväng till en hinderfixare, för det var ju Lars, han brukar ge henne köttbullar. Fast inte idag. Sen när hon varit till han så var det slalom, och där hoppade hon över en pinne så vi fick göra om, och fick 5 fel på den. Placeringen blev 18. Det var ca 44 largehundar anmälda, fast jag vet inte hur många som var på plats av dom.

 

Lizzie var och hälsade på Lars fru i första loppet, då stod hon i samma hörn som hinderfixare, men det blev inga köttbullar där heller den här gången  . De fick sig en och annan pik idag, för de gifte sig här före jul när Lars fyllde 50 år. Grattis en gång till ifall ni nu skulle läsa här nån gång.

 

Tog lite bilder med mobilen i Norberg. Här får ni se vad mycket snö vi har här. Det är verkligen snötunga grenar här.

 

  

 

    

Av Marru - 1 januari 2010 23:30

Såhär ser Lizzie ut när hon laddar upp inför en tävling   .

 

  

 

Sen blir det lite vinterbilder som jag tog sista dagen jag jobbade förra året. Det lät väl, förra året. Man skulle tro att det är en evighet sen. Dessa bilder är tagna mellan Vad och Fagersta.

 

    

 

En bild över Barken, den  delen som är mellan Söderbärke och Fagersta.

 

  

 

Till sist en bild på bussen jag körde den sista dagen.

 

  

Av Marru - 1 januari 2010 22:22

Det är ju inte bara ett nytt år, utan även ett nytt årtionde. Kan ni tänka er att det bara är 10 år sen det pratades om vilken katastrof det skulle bli. Datorerna skulle krascha, man skulla absolut inte ha igång sin dator under årsskiftet. Man skulle ändra datumet på datorn själv så att den hoppade över årsskiftet mm. Kan inte komma ihåg om det hände nåt speciellt alla fall. Bodde i Borlänge på den tiden, och stan hade en stor nyårsfest i centrum men jag kom inte dit pga vissa omständigheter.

 

Hur nästa årtionde blir, det kan man inte säga så mycket om. Men jag hoppas att vi hittar vårt drömhus till  slut. Vi hade ju ett på gång i höstas. Men tanten som flyttat från huset i våras till ålderdomshemmet, hon kom fram till att kommunens soppa var för tunn. Så hon flyttade tillbaka till huset. Hon ringde till sin dotter och sa att dom skulle ge f-n i att sälja hennes hus, hon hade bokat flyttbil och gjort adressändring, nu skulle hon hem, 89 år gamma. Det ringde dom om samma dag som mäklaren skulle ringa och tala om att vårat bud blev accepterat. Så där bor hon i huset tanten, får ständiga besök av hemtjänst och hemsjukvård.

 

Men nästa år har vi mycket planer. Hoppas och tror att Lizzie skall kunna ta nån pinne i agility alla fall. Sen skall vi prova nån lydnadsetta också. Blir väl nån rallylydnadstävling också ifall det blir såna i närheten. Micki skall ställas ut i veteranklass  i sommar. Det finns ju några som tycker han är det snyggaste som finns i collieväg. Det gick ju bra för honom före kastreringen, men efter det var det ju inte nån idé att ställa ut han. Fast han hade sitt papper från veterinären så var han ju helt chanslös. Men i veteranklass spelar det ingen större roll om det finns kulor eller inte   .

 

I kursväg så är det först en vallningskurs på tur nästa helg. Sen har vi några gånger kvar på våran tävlinsglydnadskurs Lizzie och jag. Sen har jag planer på en spårkurs med Lizzie och Clara. Rallylydnadskurs tänker vi också gå, jag och systrarna blå. Sen har vi ju kursen vi började på förra året inom lydnad, hos Marianne. Återträff är planerad till mars där. Sen får vi se vad det blir mer.

 

Men nu allra först skall julmaten få fart. Imorgon är det en deltävling i Vintercupen i Norberg. Så  jag har packat väskan med extrakläder och ta till ifall det blir kallt imorgon. Det är 3 lopp i hoppklass som gäller imorgon. Hoppas Lizzie har fått lite fart, och att jag orkar springa efter all julmat   . Fast jag skulle kanske låtit bli lakritsen idag   .

 

En bra fortsättning önskar vi alla som är här inne och läser.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards