Colliekompisarna

Alla inlägg den 20 maj 2012

Av Marru - 20 maj 2012 23:40

Vad härligt det var och vakna upp i sin egen säng imorse. Fick stressa lite med morgonsysslorna. Maken hade ju lovat vara vid hallen i Smebacken till kl 11. Men han hade blivit dålig i magen och rännt på toa hela natten. Han hade visst köpt en mosbricka eller nåt i kiosken här i byn, och det hade varit räksallad på den. Antagligen så var det den. Han har en gång förut blivit dålig när han tagit räksallad på nånting i en kiosk. Så jag åkte till hallen ensam. Vi var bara 4 personer som bar hinder till bilen. Sen stod vi kvar och pratade, och plötsligt så såg jag att skåpbilen var borta. Så jag frågade om inte vi skulle till Semla och hjälpa till och bära ut, för det var en massa hinder. Nä, det får dom göra själva sa vår ordförandes fru. Det var ju hennes man och en till som hade åkt. Men jag tänkte att det tar ju evigheter för dom och bära ut allt, så jag sa att jag åker till Semla och sen åker jag hem därifrån. Så jag hoppade i bilen och for iväg. När dom var på väg och svänga in till Semla kom jag ifatt dom, och de hade funderat över vad det var för rött som kom farande bakom dom. Tyckte det var lite taskigt och låta 2 personer bära allt ensam där när vi varit 4 tidigare. Vart alldeles genomsvettig. Men vi fick bra flyt och det gick fort och få ut allt. Synd bara att jag missade tipspromenaden idag.


Sen åkte jag hem, och gjorde sysslorna som inte hade blivit gjorda under tiden jag varit borta. Disken höll på att gå ut själv. Vi åt ju hemma innan jag åkte och jag hann inte diska, det var i onsdags. Maken var hemma på torsdagen men inte hade han diskat då. Fredag och lördag hade han fullt upp med våran tävling, så dom dagarna är han förlåten. Ja, inte hade det blivit dammsuget nåt heller. Men tävlingen gick före vår städning. Det var viktigare och ro den i hamn med hedern i behåll. En maskin tvätt har jag också tvättat. Skönt att komma in i den normala rytmen igen. Imorgon skall jag ringa till lasermannen   och få en behandlingsomgång på hälarna. Hann ju inte med det förra veckan.


Var en sväng till kyrkogården också innan vi började bära hinder. Hallen ligger ju alldeles bredvid den. Det här är perfekt väder för snittblommorna ute. Vi köpte ju rosor för snart 2 veckor sen. Jag trodde redan förra veckan att dom skulle vara förstörda för det blåste så mycket. Men i onsdags när vi var till kyrkogården var dom som allra finast. Men det visste vi ju inte då så vi köpte en ny bukett. De enda de hade kvar var en veckans bukett så vi köpte den. Båda buketterna såg kanonfina ut fortfarande.


Min lilla bildfråga är det ingen som har klurat ut vad det var för nåt. Det är ju en del brukshundsklubbar som ligger bredvid golfbanor, tex Surahammar och Karlstad som vi var på under utbildningen. En kväll så tog vi en promenad där. Där hittade vi denna konstiga manick. Min klubbkompis sa åt mig att det kan man ha som en gissningslek, vad den föreställer. Så här ser den ut i sin helhet. Vet inte om nån hade gissat det fast jag hade visat hela apparaten.


 


Det är den där manicken med en vev och handduken under. Den är till för att tvätta golfbollarna. Man öppnar locket, lägger i en golfboll och sen vrider man på veven. Hmmmm.....kan tyckas att denna manick är ganska onödig. Precis som jag tycker att dessa stora planer är ett himla slöseri på stora fina gräsytor där man kan göra nåt vettigt. Tex träna hund   

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards