Colliekompisarna

Alla inlägg under november 2009

Av Marru - 23 november 2009 21:09

Det är tävling hos Heavenladyn, man skall gissa vad som hennes bild föreställer. Priset är ett par handstickade pulsvärmare eller trisslotter, valet är fritt. Heavenladyn hittar du här.

Av Marru - 23 november 2009 11:16

Till sist så blev  min pixelnalle klar, men det tog tid. Tuten var lite konstigt gjort, men här är den nu. Min alldeles egen lilla julnalle Skrattande.

 

  

Av Marru - 22 november 2009 21:56

Hur tråkig kan en dag bli egentligen? Nu känns det att det inte kan bli mycket tråkigare än idag. Det har varit mulet hela dagen och duggregn. Inte lust till mycket utomhus alla fall, knappt inomhus heller. Det går inte leka med hundarna ute på gården för det är så blött i gräsmattan. Tränade lite med Lizzie framför huset på vägen. Ett par längre promenader har det blivit. Imorse med systrarna och nu på kvällen med alla.

 

Efit-dagen var det bara och glömma idag. Hade ingen inspiration och fotografera nånting. Kan ju inte heller tvinga till det.

 

Sen har jag roat mig med mitt psp igen, och håller på fortfarande. Nu börjar det bli lite julgrafik. Bla den här glitterbilden har jag gjort idag.

 

  

 

Nu sitter jag och pixlar en julbjörn. Pixla går ut på att man gör nåt från scratch. En bild består ju av ett visst antal pixlar, och ju mindre pixlarna är desto snyggare blir bilden, ju större pixlar, desto gryningare bild.

 

Tycker beskrivningen till den var lite dålig, så man får använda sin fantasi för att få till den. Om jag lyckas få till den så visar jag den här imorgon. Allt detta är veckans tema i Målarboden.

Av Marru - 21 november 2009 23:26

Ja, alltså här på bloggen har det hänt saker igen. Det verkar som om de tagit bort det att man måste betala 25 kr för varje 100 bilder man laddar upp. Nu står det att man kan ladda upp 300 bilder i månaden, men det står inget om att man måste betala efter ett visst antal. Ja, det är ju kul.


Annars har här varit kanonfint väder, fast jag hann ju inte njuta av den så mycket. Först på morgonen så tog jag alla fyra med mig på morgonpromenaden. Sen var det med dom i bilen och åka till Smedjebacken. Var väl där några timmar, sen hem till tvättstugan. Sen blev det hastigt och lustigt kväll.


Jag har roat mig ikväll med mitt psp, gjort några mailbakgrunder. Det trista är bara att det är få som använder Outlook som sitt mailprogram, det är nog bara vi grafiknördar som gör det. Outlook är nog det enda där man ser dom där mallarna och bakgrunderna man gör. Här är en vinterbakis jag gjorde, nu minskar ju bloggplatsen ner den mycket. Men ni får tänka er att den är lika bred som mailet.


  


Vi har fortfarande inte fått nån router. Ikväll så har det mobila bredbandet slängt ut mig 3 gånger, nu sist när jag höll på att skriva i bloggen, så jag fick skynda mig och kopiera det jag skrivit innan det försvann så jag inte behövde skriva allt igen.

 

Imorgon är det EFIT-dag igen. Undrar om jag kommer ihåg det imorgon bitti. Sen borde jag börja fundera på att ladda upp julsidan igen. Men jag skulle behöva få nytt i den, har ju inte gjort nåt alls på sista tiden.

Av Marru - 20 november 2009 22:56

Ja, så var det äntligen fredag, verkligen skönt att få vila ut. Har ju redan fått jobb 4 dagar nästa vecka, fast det blir en ganska bra vecka ändå. Det har varit mycket hund den här veckan, tisdag och torsdag lydnadskurs på kennelklubben i Norberg, och onsdag agility på samma ställe. Nästa vecka är det samma schema, men då kommer det till en tävling på lördag, så det blir mycket Norberg nästa vecka.

 

En av nyheterna idag på radio och tv har varit A-kassan. Det är bara 13 % som får dom här 80 % på sin lön. Dom flesta får under 80 %, jag hör till en av dom. Alldeles efteråt pratas det om dom här höga chefernas lönehöjningar, det känns lite surt. Skulle verkligen vara roligt och veta om dom verkligen anser sig vara värda dessa otroliga löner, vad är det som gör att dom anser sig värda den.För nån vecka sen pratades på radio om kommande lönekrav från Metall. Men det var visst alldeles för högt enligt vissa personer, man måste ju tänka på den ekonomiska situationen som Sverige befinner sig i, men detta gäller tydligen inte dom här höga cheferna med sina fantasilöner. Nu får det vara slutgnällt om orättvisorna, för dom tar ändå aldrig slut.

 

Har nu suttit och tittat på Idol, jag trodde aldrig att Erik skulle vara en av dom som satt löst. Jag har länge trott att han här den som tar hem det. Nu är det inte lika säkert länge. Undrar vad man skall titta på imorgon. Är inte intresserad av vare sig Robinson eller Dansbandskampen. Får väl sitta och leka med mitt psp. Vilket jag för övrigt har gjort ikväll. Jag gjorde en lektion i Winnis designer group, och den ser ut såhär.

 

  

 

Lektionen gick ut på att man skulle cloona bären från tuben till ramen. Cloona betyder att man kopierar nån del från en bild till en annan plats. Väldigt användbart om man har tagit bild på hundarna med koppel, då kan man cloona bort kopplet. Fast man måste försöka se till att ha en bakgrund som är lätt och cloona så att det inte märks. Gräsmatta är perfekt bakgrund till det ändamålet.

Av Marru - 18 november 2009 21:35

Idag har jag fått vara hemma hela dagen, det var verkligen skönt. Har sovit ut ordentligt på morgonen, annars så har det varit precis som förut. Idag har vi varit till Norberg på agilityträning, och den här gången fick Micki följa med Lizzie och mig.

 

Eftersom dom högsta hönsen var borta idag så fick vi bygga banan bäst vi ville, och det gick väl ganska skapligt. Ja, vi hade ju fått en ritning hur banan skulle se ut. Men ingen av oss är ju vana vid att bygga banor. Jag har provat nån gång att bygga en bana efter nån ritning jag hittat.

 

Först körde jag med Lizzie, och det gick kanonbra. Finns inte mycket och klaga på den fronten. Sen med henne i bilen och ut med Micki. Han började skälla på en gång när vi gick in i hallen Skrattande. Banan började ju med ett hopp och sen en tunnel. Där i början var det lite problem med att få honom fokuserad på vart han skulle efter tunneln. Men när vi klarat av dom 2 första, så var det bara och ge järnet. Han gick kanonbra. I somras när vi var och tränade så kände jag att han inte var riktigt fokuserad på vad han skulle göra, utan att han hoppade hejvilt som han kände det. Men idag så gick han efter mina tecken.

 

Sen blev det en vända till med Lizzie, och en till med Micki. Sen tyckte jag att det fick räcka för våran del. Man känner sig alltid lite stressad när man vet att man skall upp tidigt dagen efter. De andra ändrade om banan lite och körde på annat vis, tror de bara flyttade siffrorna så att de körde banan tvärtom. Det fick vi nu inte prova på. Men nån gång blir det väl träning så jag inte behöver upp tidigt morgonen efter.  Jag var alla fall väldigt nöjd med båda två, kanske mest med Micki eftersom han inte har gått bra dom sista gångerna.

 

Ja, nu är det sängen som kallar snart. Skall upp tidigt och jobba imorgon, det är Ludvika som gäller resten av veckan. Sen på kvällen skall vi till kennelklubben återigen, då är det lydnad som gäller.

Av Marru - 17 november 2009 23:54

Idag jobbade jag igen, var till Borlänge den här gången. De hade ett rån i en butik där som ligger efter vägen som jag åker på under det här passet, jag åkte förbi den där butiken bara 10 ggr idag Skrattande. Risken är ganska stor att jag åkte förbi butiken under tiden rånet skedde. De sa i radion att det var vid halv ett tiden, och jag åkte förbi där vi halv ett tiden. Men han kom alla fall inte springande ur butiken när jag åkte förbi, tack och lov. Fast han hade ju inte kunnat göra nåt eftersom jag satt i bussen, och hade absolut inte öppnat några dörrar om nån stått utanför med en yxa i handen.

 

Sen var det full fart hem för jag skulle vara i Norberg kl 18 på lydnadskurs. Idag blev det inte så mycket gjort utan hundarna kollade mest in varandra. Vi tränade på att hunden skall lägga sig rätt för att få ett snabbt läggande, alltså att den går ner med framändan först och sen ner med rumpan. Då behöver hunden inte flytta på bakdelen för att sätta sig igen.

 

Sen blev det fotträning. Nästa gång blir det platsliggning och ställande. Vi skall köra 2 veckor med 2 ggr i veckan, sen blir det uppehåll så man hinner träna in det hemma.  Imorgon blir agilityträning, då blir det hoppbana. Nästa vecka skall vi börja koncentrera oss på kontaktfält.

Av Marru - 16 november 2009 19:41

Jaha, då var det en ny vecka igen. Idag har jag varit och klippt mig, den här gången fick hon klippa luggen lite bredare. Tyckte håret hängde i vägen hela tiden för ansiktet och det kändes inte bra. Så nu känns det mycket bättre igen.

 

Imorgon skall Lizzie och jag på kurs på kennelklubben. Åkte på och jobba imorgon, så det blir lite stressigt, funderar på att tvätta och städa bussen i Borlänge innan jag skall till Smedjebacken. Så det kommer att bli tyst här igen nån dag. Onsdagen är jag ledig fortfarande, men det hinner bli ändring på den biten under morgondagen. Sen på kvällen är det agilityträning, det blir hoppbana. Känns extra kul och åka på träningen nu när det gick så bra i lördags.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards